Binnenland 7 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Ontruiming meubelzaak Zuiderster door conflict

Zware tijden voor de bekende meubelzaak de Zuiderster. Vanwege een juridisch conflict met de nieuwe vastgoedeigenaar moet de meubelshowroom aan de Hoofdweg ontruimd worden. Een flinke domper voor directeur Rene de Blok.

Familiebedrijf

Het al meer dan 80-jaar oude familiebedrijf, totaalleverancier op het gebied van woninginrichting, kwam enige jaren geleden in zwaar weer. De bedrijfspanden van de ZuiderSter zijn vorig jaar in andere handen overgegaan.

Afspraken of niet?

Met de koper van de bedrijfspanden zijn destijds afspraken gemaakt over het gebruik van het pand in Capelle aan den IJssel en over het terugkopen van de panden in Capelle aan den IJssel en Barendrecht.

De koper, die volgens De Blok als tussenfinancier zou optreden, betwist echter dat deze afspraken een definitief karakter hebben en komt daarom de afspraken niet na.

Juridisch conflict

In de afgelopen periode is zodoende een juridisch conflict ontstaan met als gevolg dat door tussenkomst van de rechter de ZuiderSter afgelopen maandag gedwongen werd het pand te ontruimen. Over het conflict loopt nog een Hoger Beroep.

Teleurstellende ontwikkeling

De Blok: ,,Voor de ZuiderSter is dit een zeer teleurstellende ontwikkeling mede vanwege het feit dat er in de afgelopen periode overeenstemming was bereikt met de curator, belastingdienst en de belangrijkste crediteuren. De wederopbouw van het bedrijf was met hulp van leveranciers en medewerkers in volle gang.”

Tijdelijke opslag

Voor het gedupeerde personeel, zo’n 20 in totaal, wordt naar een passende oplossing gezocht. Daarnaast zullen alle lopende orders van klanten worden uitgeleverd en wordt de aanwezige voorraad verkocht. Daarvoor is inmiddels een tijdelijke opslag gevonden aan de Lylantse Baan 9B, eveneens in Capelle aan den IJssel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.