Bregje Simons
Bregje Simons Binnenland 4 nov 2018 / 07:50 uur

Amsterdamse Museumnacht weer een groot succes

De Amsterdamse Museumnacht heeft een vooropstaand doel: jongeren en musea weer dichter bij elkaar brengen. Elk jaar staat de Museumnacht in het teken van jongeren naar musea trekken door ze op te fleuren met onder meer muziek, mode, theater. En dat is aardig gelukt, laat een woordvoerder weten. Er zijn zo’n 32.000 bezoekers op af gekomen, daarvan was bijna een derde jonger dan 25 jaar.

Negentiende editie

Het was de negentiende editie van Museumnacht Amsterdam, waarbij op 56 locaties de deuren vannacht tot 2.00 uur open bleven voor kunst en cultuur. Sinds zaterdagavond 19.00 uur konden bezoekers op verschillende plekken in de hoofdstad terecht. Zo veranderde het Rijksmuseum in een ‘bruine kroeg’ met smartlappen-karaoke en een optreden van Roxeanne Hazes. In de Fatih Moskee beantwoordde de imam vragen. Bezoekers van de NDSM-werf konden hun eigen seks-speeltjes in elkaar knutselen. Ook The Black Archives deed mee aan de Museumnacht dit jaar, dat is de eerste keer dat het museum waar de zwarte geschiedenis centraal staat, meedoet aan de jaarlijkse Museumnacht. „Die stond helemaal vol”, aldus de zegsman. Ook de NDSM-werf „deed het heel erg goed” en alles is verder goed verlopen.

https://twitter.com/IndoDaveNL/status/1058925184495820800

https://twitter.com/DenizKaraman/status/1058789103465041922

De exacte bezoekersaantallen moeten nog binnenkomen, maar volgens de woordvoerder zijn het in ieder geval zo’n 32.000 bezoekers geweest.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Amsterdamse Museumnacht weer een groot succes
Sluiten