Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 14 aug 2018

Twee explosieven gevonden bij panden Amsterdam

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onderzoekt op twee adressen in Amsterdam explosieven die daar dinsdagochtend zijn aangetroffen.Het gaat om explosieven bij panden in de Jan Evertsenstraat en in de Johan Huizingalaan. Op dat laatste adres is ook geschoten. De locaties liggen ver uiteen, maar de politie bekijkt of een verband bestaat tussen de vondsten.

In de Jan Evertsenstraat in het westen van de stad is een explosief gevonden aan de voordeur van een pand. De straat is na de ontdekking afgezet en bewoners moeten binnenblijven.

Eerder al beschoten

Rond 03.00 uur werden bij de politie schoten gemeld in de Johan Huizingalaan (Slotervaart). Later in de ochtend meldde een medewerker van een schoonmaakbedrijf dat het bedrijfspand was beschoten en het bedrijfspand was beschadigd. Nader onderzoek wees verder uit dat aan de achterzijde een explosief voorwerp op straat lag. In de nacht van zaterdag op zondag werd in die straat ook al een bedrijfspand beschoten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Twee explosieven gevonden bij panden Amsterdam
Sluiten