D. van Aken
D. van Aken Nieuws 14 aug 2018

Auto rijdt mensen aan bij het Britse parlement

Een auto heeft meerdere mensen aangereden bij het Britse parlement in Londen. Het voertuig heeft een veiligheidsbarrière geraakt. Agenten hebben de bestuurder van de wagen opgepakt, meldt de politie.

Gewapend

De politie meldt dat geen van de slachtoffers in levensgevaar lijkt te zijn. Het is nog onduidelijk hoeveel mensen gewond zijn geraakt. Een getuige zegt volgens de BBC dat de automobilist inreed op een groep fietsers, maar dat is nog niet bevestigd door de autoriteiten.

Een andere omstander stelt dat sprake lijkt te zijn van opzet. De auto zou met hoge snelheid richting de barrières hebben gereden. Op beelden is te zien hoe gewapende agenten het stilstaande voertuig omringen, berichten Britse media. De autoriteiten hebben de directe omgeving ontruimd en een metrostation gesloten. Het is nog onduidelijk of sprake is van een ongeval of een aanslag.

Door een aanslag bij het Britse parlement vielen vorig jaar vijf doden. De dader reed destijds met een wagen in op voetgangers op de Westminster Bridge, om vervolgens met een mes in te steken op agenten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Auto rijdt mensen aan bij het Britse parlement
Sluiten