Tara Lewis
Tara Lewis Binnenland 17 aug 2018 / 13:57 uur

Foodhallen geopend in Rotterdam

De Foodhallen in Pakhuismeesteren op de Wilhelminakade gingen vorige week stiekem al geruisloos open, maar vandaag is de officiële opening. Bij vijftien verschillende mini-restaurants kan een culinaire reis om de wereld worden gemaakt.

De Foodhallen zijn van dezelfde eigenaren als de succesvolle ‘Hallen’ in Amsterdam, maar, zo benadrukken de drie heren herhaaldelijk, het is zeker geen kopie. Van de vijftien standhouders is er één meegereisd vanuit Amsterdam, Taqueria Lima, waar je traditionele taco’s kunt eten, ‘in plaats van de tex-mex die de meeste mensen kennen’.

Hotdog van kreeft

Bij Foodshed kan streetfood van niveau worden gegeten, de zaak wordt uitgebaat door niemand minder dan Erik en Julien van Loo van Parkheuvel. Op donderdagmiddag is de zaak net vijf minuten open, als Julien van Loo hoogstpersoonlijk de eerste spareribs aflakt. Ze zijn voorgegaard en gaan na het lakken nog even in de oven. ,,We willen alles binnen drie of vijf minuten kunnen meegeven. In Azië wil je ook niet lang hoeven wachten op streetfood.” Foodshed wil zich bewust niet te veel als broertje van het sterrenrestaurant etaleren. ,,Twee sterren schrikt mensen alleen maar af. Daarom laten we de foie gras ook lekker aan de overkant.” In plaats daarvan serveert de zaak bijvoorbeeld hotdog van kreeft of carpaccio van MRIJ rund.

Mooie kans

Een paar meter verderop hoopt Bar Pulpo een jonge generatie te kunnen verleiden met vis, schaal- en schelpdieren. De zaak is van Jelmer Bouma en Pegah Hosseinzadeh, die hiervoor werkzaam waren bij Las Palmas. Hosseinzadeh: ,,Als starter is dit een mooie kans om je eerste eigen zaak te beginnen.” Bouma serveert onder meer octopus van de houtskoolgrill, bouillabaisse en bouchot mosselen.

Puur horeca

Volgens mede-eigenaar Tsibo Lin is er bewust gezocht naar een combinatie van startende en gevestigde ondernemers. ,,Er waren naast Taqueria Lima meer zaken uit Amsterdam die hier ook een stand wilden, maar wij wilden bewust dat het geen kopie zou worden van de Hallen.” De zaak zal qua concept onder meer concurreren met de Fenix Food Factory en de Markthal. ,,Maar het verschil is dat wij puur horeca zijn, in plaats van een combinatie met retail.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Foodhallen geopend in Rotterdam
Sluiten