Ilja Post
Ilja Post Binnenland 13 jul 2018 / 05:41 uur

Rotterdammertjes-ijs voor Sophia Kinderziekenhuis

IJs eten is leuk en lekker. Maar ijs eten voor het goede doel is dubbel feest. Wie deze zomer een bolletje ‘Rotterdammertjes-ijs’ bestelt, ondersteunt daarmee direct de kindjes in het Sophia Kinderziekenhuis.

Een bol voor een bol

Voor elke bol die wordt verkocht, krijgen de zieke kinderen een bol cadeau. Daarnaast wordt de gehele opbrengst geschonken aan de Vrienden van Sophia, die daarmee nieuwe apparatuur willen aanschaffen voor Sophia TV, het televisiestation voor kinderen in het Erasmus MC-Sophia.

Willy Wonka’s

Het initiatief is afkomstig van Olaf Ouwerkerk, bedenker van het Rotterdammertje – ,,het enige echte Rotterdamse snoepje”- en Adnan Bourich, eigenaar van De IJsmaker op de Witte de Withstraat. De twee lokale Willy Wonka’s raakten met elkaar in gesprek en besloten hun krachten te bundelen.

Vleugje kaneel

Zodoende ontstond het idee om Rotterdammertjes-ijs te maken, dat net als het kenmerkende snoepje smaakt naar citroen met een vleugje kaneel, en de inkomsten hiervan te schenken aan een mooi Rotterdams doel om iets terug te doen voor de stad.

Glimlach

Adnan: ,,Hierdoor hebben bezoekers van onze salon niet alleen een heerlijke extra keuze, maar hopen we vooral ook een glimlach te toveren op de gezichten van de kinderen in het Sophia Kinderziekenhuis. Zij zijn de bouwstenen van Rotterdam.”

Apetrots

Olaf voegt hieraan toe: ,,Ik kom zelf regelmatig bij De IJsmaker om een hoorntje schepijs te scoren, dus ik ben apetrots dat er nu een speciale Rotterdammertjes-smaak tussen de verschillende ijsbakken prijkt. Dat we door deze samenwerking een prachtig doel als Sophia Kinderziekenhuis kunnen helpen, vind ik nog mooier.”

Vrolijke afleiding

Vanuit de Vrienden van Sophia werd er direct enthousiast gereageerd op het ludieke initiatief. ,,Veel kinderen in ons ziekenhuis hebben een vervelende tijd achter de rug en kunnen vrolijke afleiding in de vorm van een ijsje goed gebruiken. Gisteren werd de nieuwe ijssmaak al even getest door een aantal van onze patiëntjes, ze vinden het lekker.”

Nieuwe apparatuur

,,De totale opbrengst van deze actie draagt bij aan de aanschaf van nieuwe apparatuur voor Sophia TV, het televisiestation voor kinderen in het Erasmus MC-Sophia”, aldus woordvoerder Chrisjes Seijken.

Grote bakken

De actie loopt van 13 tot en met 27 juli en de ijsjes zijn verkrijgbaar bij de IJsmaker op de Witte de Withstraat 7A in Rotterdam. Voor Rotterdamse ondernemers en horeca die een steentje willen bijdragen aan deze actie, is het Rotterdammertjes-ijs ook in grote bakken verkrijgbaar. Vrijdag 13 juli om 12.00 uur zal de eerste bol Rotterdammertjes-ijs worden uitgereikt aan Rotterdamse acteur en kinderboekenschrijver Joris Lutz.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rotterdammertjes-ijs voor Sophia Kinderziekenhuis
Sluiten