Binnenland 12 jul 2018 / 15:07 uur

Rotterdam heeft zijn eigen Pokémon Go

Het moet de Rotterdamse versie van Pokémon Go worden: de Rotjeknor-game. Kinderen en hun ouders moeten via dit digitale spel de Rotterdamse binnenstad beter leren kennen.

Interactieve ontdekkingstocht

De Rotjeknor-game is een interactieve ontdekkingstocht voor kinderen tussen de 6 en 10 jaar. Het spel leidt hen en hun ouders langs tal van plekken in de binnenstad.

Superhelden

Samen met ‘team Rotjeknor’, bestaande uit Max Meeuw, Mo Mus en Dina Duif, moeten de spelers tal van digitale opdrachten doen. Als ze die goed uitvoeren, kunnen ze de nieuwe superheld van Rotterdam worden.

Het spel is een initiatief van Bureau Binnenstad van gemeente Rotterdam. Deze organisatie wil dat kinderen en hun ouders zich via de game meer bewust worden van wat er allemaal te zien en te doen is in de stad.

Android

Omdat de game net nieuw is, hebben de makers ervoor gekozen om het eerst op Android uit te brengen. Daar zitten namelijk verreweg de meeste gebruikers. Wordt dat een succes? Dan willen ze het spel ook voor iPhone-gebruikers toegankelijk maken.

Meedenken

Dat het spel vooralsnog in Rotterdam-centrum te spelen is, heeft ook te maken met de nieuwigheid. Kinderen die het spel ook in hun eigen wijk willen spelen, of andere ideeën, reacties en ervaringen willen delen, kunnen een mailtje sturen naar [email protected].

Nieuwsgierig geworden naar de game? Je kunt hem vanaf nu downloaden via: https://rotjeknor.game/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rotterdam heeft zijn eigen Pokémon Go
Sluiten