Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Entertainment 12 jul 2018 / 14:24 uur

Bedenker La Casa de Papel sluit deal met Netflix

Alex Piña, de bedenker en producent van de hitserie La Casa de Papel, gaat exclusief voor Netflix meerdere series bedenken en schrijven. De Spanjaard heeft een exclusieve deal gesloten met de streaminggigant.

Piña zegt dat het werken met Netflix een ‘droom die uitkomt’ is. „We leven in een tijdperk waar series een van de meest relevante culturele bewegingen aan het worden is”, aldus Papel tegenover Deadline. De mogelijkheid om alle hoeken van de wereld te bereiken met hun creaties, is de droom van duizenden creatievelingen.”

Prijzen

La Casa de Papel, letterlijk vertaald ‘het papieren huis’, gaat over een overval op de koninklijke munt van Spanje. De serie heeft in Spanje al verschillende prestigieuze prijzen gewonnen en is op Netflix de meest bekeken niet-Engelse serie wereldwijd.

Als onderdeel van de deal gaat Piña seizoen drie van La Casa de Papel ook voor Netflix maken. Seizoen drie is als het goed is in 2019 te zien. Daarnaast ontwikkelt de Spaanse producer ook Sky Rojo, een actieserie die in 2019 in productie gaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bedenker La Casa de Papel sluit deal met Netflix
Sluiten