Binnenland 10 jul 2018 / 05:40 uur

De Blauwe Verbinding ‘goed voor mens, dier en plant’

Varen van Rotterdam-Zuid naar Barendrecht, onder de A15 door. Vanaf nu kan dat. Na jarenlang hard werken werd afgelopen weekend dan eindelijk de Blauwe Verbinding officieel opgeleverd.

Bevaarbare route

De Blauwe Verbinding is een recreatieve bevaarbare route van 15 kilometer lang. Bezoekers kunnen er varen, wandelen, fietsen, sporten, spelen en struinen door de natuur. De verbinding zorgt naast recreatie ook voor schoon water, waterberging én legt een ecologische verbinding tussen de verschillende groengebieden.

Sponsfunctie

Schoon, zoet water uit de Oude Maas vindt nu zijn weg naar alle gebieden en het Zuiderpark. De Blauwe Verbinding heeft ook een waterbergende functie. Bij hevige regenval werken de klimaatbuffers langs de Koedood en in de Zuidpolder als een spons. Ze nemen het water op en bij droogte gebruiken we het weer voor de natuur. Ook zijn de verschillende groengebieden met elkaar verbonden, waardoor dieren en planten de kans krijgen zich verder te verspreiden.

Kanoën

De werkzaamheden startten zes jaar terug. Met de laatste werkzaamheden – de aanleg van een waterbak onder het viaduct van de A15 in de Heulweg en het verbinden van het water langs de Rhoonse Baan – vormt de Blauwe Verbinding nu één geheel. Waar voorheen auto’s reden, kun je nu met een kano of fluisterbootje varen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
De Blauwe Verbinding ‘goed voor mens, dier en plant’
Sluiten