Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 10 jul 2018 / 05:49 uur

Geen dure scharen of messen meer voor mbo’ers

Goed nieuws voor mbo’ers. Eerder dit jaar werd al bekend dat ze officieel studenten worden in plaats van scholieren, nu is duidelijk geworden dat ze niet meer op hoeven draaien voor hoge kosten die bij hun opleiding komen kijken.

Onduidelijk

Het gaat bijvoorbeeld om scharen voor de kappersopleiding of messen bij de koksopleiding. Er bestaat al langer onduidelijkheid over deze uitgaven.

De bedoeling is dat mbo-instellingen deze middelen, die nodig zijn voor de opleiding, gratis beschikbaar stellen aan de leerlingen. Dat geldt ook voor de spullen die nodig zijn voor de stages. De spullen blijven dan wel eigendom van de scholen.

Toegankelijk

Minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs) vindt dit een goede stap. „Door deze duidelijkheid maken we het mbo nog toegankelijker. Iedereen moet onderwijs kunnen volgens, ook als je portemonnee minder goed gevuld is."

De kosten van schoolboeken of een laptop zijn wel voor de mbo’er.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Geen dure scharen of messen meer voor mbo’ers
Sluiten