Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 15 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Rotterdamse tienermeiden sporen zakkenrollers op

Nog geen 20 jaar oud en al tientallen zakkenrollers opgespoord. Het is twee tienermeiden uit Rotterdam gelukt. Het afgelopen jaar hielpen ze de politie in Rotterdam bij het opsporen van bijna zeventig zakkenrollers.

Verdacht gedrag

Sara en Iris maken foto’s en filmpjes van zakkenrollers en van de manier waarop ze te werk gaan. Een jaar geleden begonnen ze daarmee op winkelcentrum Zuidplein. Als ze iemand niet vertrouwen, achtervolgen ze diegene totdat hij of zij de misdaad pleegt en informeren ze de politie of beveiliging van de winkel.

Hun opsporingswerk werd zo’n succes dat ze nu twee dagen per week ook actief zijn in het centrum van Rotterdam. Inmiddels weten ze precies hoe de zakkenrollers eruit zien en zich gedragen. „De vrouwen dragen afgetrapte ballerina’s. De mannen oude sportschoenen. Ze steken een winkelstraat meerdere keren over en kijken vaak achterom", vertellen ze tegen RTV Rijnmond.

Ambitie

De twee meiden werken inmiddels nauw samen met politieagent Henri Appeldoorn. De filmpjes en foto’s die ze maken sturen ze door naar hem. Sara en Iris dromen er in ieder geval van om ook bij de politie te gaan werken en zelf een zakkenrollersteam op te richten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.