Tara Lewis
Tara Lewis Binnenland 1 mei 2018 / 13:04 uur

Woontoren en nieuwe Jumbo voor Rijnhaven

De Rijnhaven krijgt een nieuwe woontoren, op de plek waar de huidige Jumbo staat. In de plint wordt een nieuwe, grotere supermarkt van 3000 m² gebouwd. Het afronden van de afspraken over deze nieuwe Jumbo-vestiging betekent de start van de realisatie van een grootschalige gebiedsontwikkeling aan de Rijnhaven.

Woontoren

Het filiaal komt onder een 85 meter hoge woontoren. De nieuwe Jumbo wordt onderdeel van een ‘nieuw en onderscheidend exclusief horeca- en winkelaanbod’ aan de Rijnhaven, zo meldt ontwikkelaar Frame Vastgoed. De gemeente Rotterdam nam vorig jaar het initiatief hiertoe door de aankondiging van de verkoop van pakhuis Santos aan het Duitse designwarenhuis Stilwerk.

Tijdelijke winkel

Gedurende de bouw blijft de huidige Jumbo supermarkt functioneren in een tijdelijke winkel aan de overkant van de Brede Hilledijk, naast het politiebureau. Begin maart zijn de bouwwerkzaamheden hiervoor gestart. Jumbo verwacht de tijdelijke winkel na de zomer te kunnen openen. Naar verwachting zal de nieuwe Jumbo haar deuren openen in het najaar van 2021

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Woontoren en nieuwe Jumbo voor Rijnhaven
Sluiten