Johan van Boven
Johan van Boven Nieuws 1 mei 2018 / 13:23 uur

Leeuw zet klauwen en tanden in oudere toerist

Het is de schrik van elke toerist die op safari gaat; aangevallen worden door een leeuw. Het overkwam een oudere man maandag in het Zuid-Afrikaanse Marakele Predator Park.

Op het moment dat hij zich op veilige afstand van het dier waande, begaf hij zich in de grote kooi waar de leeuw zich in bevond. Het roofdier kwam echter snel op de man afgerend en greep hem vast, voordat hij de deur van de kooi kon dichttrekken.

De man werd meters meegesleept, terwijl de omstanders niets anders konden doen dan huilen en schreeuwen. „Haal een geweer, haal een geweer, help”, werd er geroepen, terwijl de leeuw niet alleen zijn klauwen maar ook zijn tanden in de man zette.

Kritieke toestand

Pas op het moment dat een parkbewaker een schot loste, liet de leeuw los. Even later vluchtte het beest. Volgens News24 is de man in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht met verwondingen aan zijn nek en kaak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Leeuw zet klauwen en tanden in oudere toerist
Sluiten