Tara Lewis
Tara Lewis Binnenland 18 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Witte de Withstraat krijgt futuristisch hotel

Op de Witte de Withstraat in Rotterdam opent deze vrijdag CityHub, een futuristisch hotel, waarin toeristen slapen in een cabine van bijna acht vierkante meter, zonder ramen. Drie jaar geleden opende in Amsterdam de eerste vestiging van CityHub, wat volgens woordvoerder Robin van Meurs een enorm succes is.

Zelf bier tappen

Tussen de veelgestelde vragen op de website staat onder andere de vraag of mensen wel rechtop in hun bed kunnen zitten. Dit is het geval, verzekert het hotel. Alles is verder geautomatiseerd, van inchecken tot het tappen van een biertje, hetgeen je zelf kunt doen met je polsbandje. Indien gewenst zijn er cityhosts aanwezig om mensen wegwijs te maken of lokale tips te geven,

Hotel van de toekomst

CityHub combineert de beperkte ruimte van een hostel met de luxe van een hotel, zegt Van Meurs. ,,Op die manier kunnen we een tweepersoonskamer aanbieden vanaf veertig euro. Wij denken dat dit het hotel van de toekomst is." De douches zijn gemeenschappelijk, vrouwen en mannen douchen apart.

Geluidsdicht

In de hubs slaap je relatief dicht bij de buurman, aangezien het twee L-vormige ruimtes zijn die in elkaar schuiven. ,,We hebben daar rekening mee gehouden door ze goed te isoleren.”

20 april opent het hotel officieel haar deuren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.