Tara Lewis
Tara Lewis Binnenland 12 apr 2018 / 11:22 uur

Adriaan van Dis opent derde editie Woordnacht

Het culturele klimaat in Rotterdam ontbrak het nog aan één ding, vond Hans Sibarani. Daarom begon hij drie jaar geleden het literaire festival Woordnacht. ,,In de meeste disciplines was op dat moment een groot festival, behalve op het gebied van literatuur. Terwijl er in Rotterdam steeds meer nieuwe schrijvers bijkwamen, een trend die heeft doorgezet. Je kunt ze allang niet meer op één avond programmeren.”

Debat

Wat dat betreft wil Sibarani dat Woordnacht een festival is die het literaire klimaat in de stad versterkt. ,,Maar in heel Nederland staat literatuur onder druk en kunnen schrijvers moeilijk rondkomen van hun werk.” Tijdens Woordnacht is dat ook onderwerp van debat.

Zeventig auteurs

In totaal staan op vrijdag en zaterdag zeventig auteurs op dertien locaties op het programma. Vrijdagavond 13 april opent Adriaan van Dis de derde editie met een speciale Anna Blamanlezing. Daarin geeft zijn visie op literatuur en reflecteert hij op het postkoloniale debat, in het licht van 70 jaar onafhankelijkheid van Indonesië.

Kluun

Verder staan onder meer Joke van Leeuwen, Herman Brusselmans, Astrid H. Roemer, Arthur Japin en Kluun op het programma.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Adriaan van Dis opent derde editie Woordnacht
Sluiten