Tara Lewis
Tara Lewis Binnenland 23 mrt 2018 / 16:48 uur

Xander van Dijck zoekt ranzige uitwassen van punk op

In de Baroeg is zondag 25 maart de eerste editie van het nieuwe Black Denim Festival, een festival dat ‘de ranzige uitwassen van punk opzoekt’.

Thuisbasis

Organisator Xander van Dijck wil met het nieuwe initiatief Rotterdam een nieuwe thuisbasis geven voor de hardere rockgenres. „Ik ben zelf opgegroeid in Alphen aan den Rijn en ging vroeger toen ik een jaar of 15 was altijd naar het kraakpandje in de buurt. Hier kwam ik in aanraking met alternatieve subculturen en zag ik dat mensen alles zelf deden, zowel muziek spelen als concerten organiseren.” Dat inspireerde hem om op jonge leeftijd zijn eigen bedrijf te starten, booking agency Cloudhead, waarmee hij meerdere bands representeert.

Subcultuur

Omdat in Rotterdam steeds minder podia voor stevige rock zijn, besloot hij het heft in eigen handen te nemen en zijn eigen festival te beginnen. „Ik vind het heel erg jammer dat veel initiatieven en plekken om deze scene een kans te geven de kop in zijn gedrukt. Ik vind dat deze subcultuur nooit mag verdwijnen dus heeft Black Denim Festival headliners als het legendarische Subhumans en Disorder uit de UK. Ik heb dit gecombineerd met een divers Nederlands (lokaal) programma.”

Black Denim begint om 15 uur, kaarten kosten 14 tot 15 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Xander van Dijck zoekt ranzige uitwassen van punk op
Sluiten