Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Binnenland 30 mrt 2018 / 07:00 uur

Online wandelen over Rotterdamse beurzen

Twee vakbeurzen in Rotterdam hebben de volgende maand – naar eigen zeggen – een wereldprimeur. Na afloop van de evenementen blijven de beurzen PromZ.live en 010 Area Live namelijk digitaal nog steeds te bezoeken.

Oude bekende en een nieuwe

De twee vakbeurzen worden tegelijkertijd, op 16 en 17 mei, in Rotterdam Ahoy gehouden. PromZ.live is een oude bekende met een zeventiende editie. Het gaat daarbij om actiemarketing, promotionele producten en relatiegeschenken. 010 Area Live is een nieuwe regionale vakbeurs voor Groot Rotterdam en richt zich op ontwikkelingen op het gebied van live-communicatie.

Online wandelen over Rotterdamse beurzen
Beeld van een eerdere editie van PromZ.live.

Tijdens het beursweekend worden alle stands door middel van 360 graden-fotografie vastgelegd. Als de stands zijn afgebroken worden zij digitaal weer opgebouwd met behulp van Google Tours.

Op Google Maps kunnen de site-bezoekers over de beursvloer navigeren en elke stand opnieuw vinden. Een i-button in de stand geeft je extra informatie over het bedrijf dat je ziet.

‘Dat dit er nog niet wás’

Mensen die de beurs moeten missen, op 16 en 17 mei niet kunnen of nog eens terug willen kijken, zijn hiermee dus geholpen. Het is voor het eerst dat een vakbeurs op deze manier gedigitaliseerd wordt en online voort leeft. John Swaab van beursorganisator Het Portaal Uitgevers: „Eigenlijk was dit niet heel moeilijk te bedenken. Ik was dan ook verbaasd dat we er achter kwamen dat het niet eerder zo is gedaan.”

Hier zie je beelden van PromZ.live in 2017

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Online wandelen over Rotterdamse beurzen
Sluiten