Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 30 mrt 2018

Blinde man huilt omdat niemand opstaat in de trein

De blinde vader Amit Patel voelde zich ongelofelijk vernederd, toen hij in een gladde trein bleef zoeken naar houvast omdat niemand voor hem opstond. Ongeduldige medereizigers sloegen de hond van de man ook nog eens met paraplu’s omdat het allemaal niet snel genoeg ging.

Patel schrijft op Twitter dat het leven zonder zicht al moeilijk genoeg is, anderen hoeven het hem niet nog lastiger te maken. De man was in de stromende regen naar het einde van de trein gelopen om in te stappen bij het speciale gedeelte voor mindervaliden. Eenmaal daar stond niemand zijn of haar stoel af aan de blinde man.

Door de regen was de vloer in de trein ook nog eens glad, waardoor Patel en zijn blindengeleidehond moeilijk grip konden krijgen. Dat zorgde ervoor dat de man zich machteloos voelde. Zijn hond zorgt elke dag voor hem maar op dit moment kon hij niets doen om zijn hond rustig te krijgen.

De 37-jarige vader is vijf jaar geleden blind geworden door een bloeding achter zijn ogen. Volgens hem doen veel mensen alsof ze hem niet zien of horen als hij vraagt om een zitplek. Op dat soort momenten valt er bij de man een traan over zijn wangen, het leven als blinde is al zwaar genoeg. Hij heeft vaak last van migraine en een brandende pijn in zijn ogen, die voelt alsof iemand chili in zijn gezicht heeft gegooid, schrijft Mirror.

Op zijn eigen Twitteraccount zegt Patel veel lieve reacties te hebben gehad, maar helaas is dit voorval dagelijkse kost. Eén aardige actie had zijn hele dag kunnen veranderen. Een woordvoerder van het Engelse vervoersbedrijf Southeastern zegt te hopen dat mensen voortaan beter zullen opletten en hun zitplek afstaan aan mensen die deze harder nodig hebben.

Hij vindt het vervelend dat Patel dit heeft moeten meemaken en vertelt dat het bedrijf bezig is met betere zichtbaarheid van zitplekken voor mindervaliden. Daarnaast kunnen deze mensen een speciale kaart of badge krijgen waarop staat dat ze recht hebben op een zitplek. Die kaart zouden ze kunnen laten zien aan mensen die op de speciale plekken zitten, waardoor zij die zonder tegenstribbelen afstaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Blinde man huilt omdat niemand opstaat in de trein
Sluiten