Tara Lewis
Tara Lewis Binnenland 30 mrt 2018

Isabel Marant doet inspiratie op bij Susan Bijl

Een nieuwe collectie tassen van modeontwerpster Isabel Marant lijkt verdacht veel op de iconische ‘The New Shoppingbag’ van de Rotterdamse ontwerpster Susan Bijl. Op Instagram is een stroom van verontwaardiging te lezen onder de foto’s van nieuwe tas van Marant, die donderdag verscheen. Haar tas heet, geheel toevallig ‘The New Voom’. Bij Marant kost de lichtgewicht tas 95 euro, de middelgrote tas van Susan Bijl is 23,90 euro.

Alleenrecht

Ook de woordvoerder van Susan Bijl kijkt er van op: ,,Wij hebben niet het alleenrecht op een schuine streep. Maar echt creatief is het niet, een lichtgewicht nylon tas met een vergelijkbare naam. Iedereen ziet meteen de overeenkomst.”

Verwijderde reactie

Susan Bijl plaatste gisteren nog een verontwaardigde screenshot op Instagram, met de tekst ‘Somebody got really inspired @isabelmarant???’, met een pijl naar de naam. Deze is inmiddels verwijderd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Isabel Marant doet inspiratie op bij Susan Bijl
Sluiten