Tara Lewis
Tara Lewis Binnenland 26 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

1,6 kilometer plastic soep opgeruimd langs Schie

Maar liefst 340 deelnemers namen zaterdag deel aan de Opschoonactie ‘Project Schone Schie’. Vrijwilligers, bedrijven, sponsoren en de gemeente gingen op pad om 1,6 kilometer plastic soep langs de Schie-oevers op te ruimen. Een groot deel van de Schie-oevers is bevrijd van zwerfafval.

Eenmansfractie

De Opschoonactie ‘Project Schone Schie’ is in 2015 begonnen als een eenmansactie van Rotterdammer Tom Kleyn (projectinitiator Schone Schie) en uitgegroeid tot een groot succes. Hij blikt terug op een geslaagde dag: ,,Ik vond het geweldig om zoveel mensen samen aan het plastic-probleem te zien werken.”

Opschoonroute

De opschoonroute besloeg 1,6 kilometer langs de Schie-oevers. De afstand werd operationeel aangepakt. De Schie-oevers zijn voorafgaand opgedeeld in stukken van 20 meter. Op elke 5 meter gingen vrijwilligers aan de slag met opruimen. Het opruimen van ieder deel werd gesteund door een bedrijf, 43 ondernemingen sponsorden de actie.

Landelijke Opschoondag

Het initiatief viel samen met de Landelijke Opschoondag. Het thema van deze zestiende editie ‘één buurt, één missie’ nodigt iedereen uit om soortgelijke opschoonacties te organiseren en gezamenlijk zwerfafval op te ruimen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.