Jelmer Visser
Jelmer Visser Binnenland 6 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Goed idee? Rolkofferrails ingezet tegen toeristen

Voor wie wel eens in Amsterdam komt, is het een bekend geluid; het geratel van de rolkoffers die over de straten rijden. Mokum is voor veel toeristen een populair en goedkoop tripje. Ze boeken een vlucht en overnachten in een Airbnb. Hierbij worden zij vaak vergezeld door een rolkoffer.

Amsterdam wordt steeds drukker. De straten worden overspoeld met toeristen. Naast een vervelend geluid, zorgen de koffers op wieltjes ook voor obstructie op de toch al drukke straten van onze hoofdstad. Een paar studenten besloten de ‘rolkofferterreur’ op geheel eigen wijze aan te pakken. Dit is te zien op de website van Het Parool.

Rolkofferrails

Kunststudenten Linsey Knibbeler en Angel Lohr besloten een rails voor toeristen te maken. "Met zo’n rails lopen de toeristen netjes achter elkaar zodat ze Amsterdammers niet meer voor de voeten lopen," zegt Knibbeler tegen de Amsterdamse krant.

Hoewel een rails met bielzen en treintjes niet haalbaar bleek, werd er met tape toch een speciale rolkofferweg aangelegd. Met veiligheidshesjes, een bord en een fluitje werden de naderende toeristen gemaand om via het nieuwe pad te gaan. De meeste rolkoffertoeristen namen na de aanwijzing van de studenten zonder twijfel het tapespoor.

Lang heeft de rolkofferrails er niet gelegen. Na klachten van winkeliers werden de studenten weggestuurd door handhavers van de gemeente.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.