Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 6 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

Baudet en Kwint clashen op kledingstijl én onderwijs

Peter Kwint van de SP lanceerde dinsdagochtend samen met Lisa Westerveld (GroenLinks) het initiatief Onderwijs Laat Je Horen!dit deden zij met een video-oproep op sociale media.

FvD-leider Thierry Baudet was niet gecharmeerd van deze oproep en vond het een merkwaardig signaal dat iemand die zich voor onderwijs inzette zich ‘systematisch als een lid van een jeugdbende kleedt’. Hierbij refererend naar zijn SP-collega Kwint.

‘Jeugdbende’

„Ik hoopte eigenlijk dat Thierry Baudet eindelijk eens inhoudelijk zou reageren. Hij is nooit bij de onderwijsdebatten aanwezig maar heeft er wel altijd een grote smoel over. En in plaats van een inhoudelijke reactie, krijg ik een sneer over mijn kledingstijl." vertelt Kwint die zichzelf niet herkent in de kritiek. „Als ik er volgens hem uitzie als een lid van een jeugdbende dan zou hij toch eens wat beter om zich heen moeten kijken. Volgens mij ben ik veel te oud voor een jeugdbende."

De Amsterdamse SP’er trekt zich weinig aan van Thierry Baudet’s kritiek. „Ik ben hem geen verantwoording schuldig om wat voor kleding ik draag. Hij moet zelf ook lekker weten wat hij aantrekt; of hij nou in driedelig pak op een vleugel gaat liggen of in een Chelsea-trainingspak op de bank bier zit te drinken."

Onderwijs

Peter Kwint zou graag eens een op een in debat gaan met Baudet over onderwijs. „Hij laat zich alleen op Twitter maar horen. Zoals afgelopen najaar toen een docent in Groenlo ontslagen moest worden om zijn extreemlinkse standpunten. Ik heb toen aangeboden om samen met hem naar die school toe te gaan en samen in debat te gaan over dit onderwerp. Deze uitnodiging staat nog steeds maar ik heb nog niets van hem gehoord."

Of Thierry Baudet op dit aanbod ingaat, is niet bekend. Het Forum voor Democratie en haar partijleider waren dinsdag niet bereikbaar voor commentaar over dit onderwerp.

Het doel van het initiatief van de SP en GroenLinks is meer inzicht krijgen in waar het geld voor onderwijs exact naar toe gaat en waar dit verspild wordt. Ze roepen docenten op om hierover een enquete in te vullen. De aanleiding hiervan is een aanstaande bezuiniging van 183 miljoen. Dit bedrag mag volgens de kamerleden niet ten koste gaan van de leraren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.