Job Halkes
Job Halkes Binnenland 6 dec 2017

Veel steun voor aangevallen dj April Grey

DJ April Grey (29) krijgt veel steun van collega’s en onbekenden nadat ze in Opsporing Verzocht dinsdag haar verhaal heeft gedaan. De Rotterdamse is de afgelopen maanden twee keer aangevallen en deed geëmotioneerd haar verhaal in de hoop dat de dader wordt gevonden.

Gek

Op haar Instagrampagina regent het steunbetuigingen. „Mensen haten altijd als het goed met je gaat, blijf je ding doen en wees sterk voor je kind”, schrijft serribruce. Ook Pietermeyboom leeft enorm mee. „Wat een idioten lopen er rond. Denk aan jezelf en laat iemand van de beveiliging met je meelopen. Hoop dat ze deze gek snel pakken.”

https://www.instagram.com/p/BcVZcIPBzfC/

April Grey deed in het opsporingsprogramma haar verhaal. De alleenstaande moeder werd in september en oktober aangevallen door een nog onbekende man. Daarbij liep ze forse wond op in haar nek. „Het raakt me gewoon”, vertelde de geëmotioneerde dj. „Ik heb ook geen idee waar het vandaan komt. Ik doe zelf geen vlieg kwaad en ben bezig met het opbouwen van een carrière.”

Weggeduwd

De eerste aanval was op 4 september. April liep rond half vijf samen met een vriendin van club Nora op de Coolsingel naar de parkeergarage op de Kruiskade. Toen ze in de parkeergarage waren, riep een man: ‘Hey dj, lekker gedraaid hoor’. „Hij vroeg of ik nog iets ging doen en ik zei dat ik moe was en naar huis ging. Ik wilde het afkappen. Vanuit het niets viel hij mij toen aan. Mijn vriendin duwde hem weg en we zijn snel naar de auto gegaan.” Door het snelle optreden van de vriendin bleef het bij een kras in het gezicht.

Een kleine twee maanden later was het weer raak. Op de avond van Halloween, 29 oktober, draaide ze tot 4.00 uur, maar omdat de klok een uur terugging, was het 3.00 uur. „Ik ben in mijn eentje de club uitgelopen. Het was een gezellige avond geweest en dacht niet dat mij iets meer zou overkomen.” Toch ging het mis, ten hoogte van de Decathlon viel een man haar aan met een mes. Ze houdt er een snee onder haar oor aan over. „Hij kwam vanuit het niets. Maar waarom?”

Zorgen voor kind

Na deze tweede aanval maakt april zich ernstige zorgen. „Ik ben een alleenstaande moeder. Elke keer als ik over straat loop met mijn kind, ben ik bang dat er wat kan gebeuren. Als er iets gebeurt met haar erbij, dat zou een enorm impact hebben op haar leven”, aldus een geëmotioneerde April. „Dit alles heeft een enorm impact op mijn leven.”

De opgelopen verwonding in de nek (foto: Politie eenheid Rotterdam)

Naast de twee aanvallen is ook haar auto vernield op 16 oktober. Deze stond geparkeerd in een parkeergarage aan de Karel Doormanstraat. De politie denkt dat de aanvallen door dezelfde persoon zijn gepleegd. „Het lijkt erop dat iemand haar puur en alleen wil bedreigen en intimideren”, aldus een woordvoerder. Volgens hem gaat het om een getinte man tussen de 20 en 30 jaar oud met een opvallend pokdalig gezicht. „We hopen dat uitgaanspubliek op die avonden iets is opgevallen en ons kan helpen de dader te vinden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Veel steun voor aangevallen dj April Grey
Sluiten