Job Halkes
Job Halkes Binnenland 6 dec 2017

Uitgebrande shishalounge onderwerp van onderzoek

Forensische opsporing van de politie loopt af en aan naar busjes om materiaal te pakken. Mannen in speciale pakken struinen door de restanten van shishalounge Comptoir aan de Wijnhaven. De brand was zo heftig dat een aantal bovengelegen verdiepingen ook forse schade heeft opgelopen. Een aantal appartement is nog ontoegankelijk.

Sirenes

„Volgens de eigenaar was het een brand in de meterkast, maar dat geloof je toch niet als je dit ziet?” Marcel Toens staat samen met een collega naar het uitgebrande gebouw te kijken. „Ik werk hier om de hoek en heb pauze. Dus we dachten, we gaan even een kijkje nemen.” Even verderop staan twee toeristen die in het tegenovergelegen Ibis-hotel slapen. „We werden wakker van de sirenes”, vertelt Hugh Anderson die samen met zijn vrouw een paar daagjes Rotterdam doet. „We waren eigenlijk net in slaap gevallen. Toen we de gordijnen openden, zagen we heel veel vuur. Hopelijk is er niemand gewond.”

Volgens de hulpdiensten zijn er vijf mensen opgevangen en behandeld. Eentje moest er naar het ziekenhuis vanwege ingeademde rook. Verder is er vooral brandschade, ook bij het naastgelegen Encore-restaurant en grill. Een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf is hard bezig de brandlucht weg te poetsen, maar dat is nog een heel karwei. De eigenaresse wil even niets zeggen en is drukdoende haar restaurant zo snel mogelijk weer open te krijgen.

Niet pluis

In de buurt gaan al geruchten dat het in de shishalounge niet zo pluis was. „Ik woon hier vlakbij en zag daar vaak onguur volk hangen”, vertelt buurtbewoner Marco. „Meerdere mensen hebben een explosie gehoord en iets zien wegrijden. Dat de eigenaar zegt dat het een brand is die begonnen is in de meterkast, lijkt mij wat ongeloofwaardig. Ik hoop dat de politie het allemaal goed uitzoekt.”

UPDATE 15.15: De politie laat in een tweet weten dat een technische oorzaak de reden is geweest van de brand. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Uitgebrande shishalounge onderwerp van onderzoek
Sluiten