Job Halkes
Job Halkes Binnenland 15 nov 2017 / 15:20 uur

Verdriet om besmeuren Rotterdamse pink wall met verf

Nog geen drie weken na de opening van de pink wall in Rotterdam moeten de roze verfkwasten al weer uit de kast worden gehaald. De roze muur bij de Hofbogen is door vandalen vernield met graffiti. Over de hele lengte zijn blauwe en zwarte strepen gespoten, tot verdriet van de vele gebruikers.

Getagd

De muur was ontzettend populair. Vooral meiden poseerden voor de roze muur om zichzelf te vereeuwigen voor Instagram. Een trend die is overgewaaid uit Amerika. Bij initiatiefneemster en modeblogger Sandra Kleine Staarman overheerst teleurstelling. „Ik werd getagd in berichten op Instagram en kreeg berichten van meiden die zagen dat de muur was onder geklad. Dat ging gepaard met huilende smileys en mensen die zich afvroegen waarom haters het op ‘hun’ muur hadden voorzien.”

Dat de muur beklad is doet Sandra pijn. „Het is heel erg. Deze muur is iets waar veel mensen enorm veel plezier aan beleven en vreugde en vrolijkheid oproept. Behalve dan bij deze persoon blijkbaar. Die legt liever zijn eigen perceptie op deze muur.” Ze hoopt dat de spuiter spijt krijgt van zijn daad. „Dat je met opzet iets verpest omdat je roze misschien niet zo mooi vindt. Dat je gewoon niet aan anderen denkt, is jammer.”

Haters

Bij de start van het project is ook besproken dat dit zou kunnen gebeuren, maar tot nu toe ging het goed. „Maar het blijft wel Rotterdam”, verzucht Sandra. „Het kan gebeuren. Niet iedereen vindt roze mooi.” Sinds de opening van de muur zette al duizenden voornamelijk meiden zich op de foto. „Het liep ontzettend goed. En ik zie dat zelfs graffiti meiden niet tegenhoudt om zich toch op de foto te zetten.”

https://www.instagram.com/p/BbfFCwJnQS-/

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de roze muur tot medio december zou blijven. „Dat willen we nog steeds”, zegt Sandra. „We hebben plannen om de muur nog eind deze week weer te herstellen, zodat iedereen weer foto’s kan nemen zonder de graffiti. En dan hopen we maar dat het schoon blijft. We kunnen moeilijk een beveiliger permanent naast de muur gaan zetten. Maar misschien moeten we wel een stukje muur vrijmaken voor haters, die daar helemaal op los kunnen gaan.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verdriet om besmeuren Rotterdamse pink wall met verf
Sluiten