Lucette Mascini
Lucette Mascini Binnenland 17 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

Verdachten dood getrapte Maikel blijven in cel

De twee verdachten, Roy B. (54) en zijn zoon Deepak B (29), van de voor café Playa doodgetrapte Maikel Rasoelbaks blijven voorlopig vast zitten. Dat heeft de rechter dinsdagochtend besloten.

Maikel Rasoelbaks (44) was de ex-zwager van Roy. Hij stierf nadat Roy en Deepak hem samen met drie anderen hadden getrapt, gestompt en geslagen terwijl hij op de 2eRosestraat voor café Playa lag. De overige drie betrokkenen zijn op vrije voeten.

Scheldwoord

De ruzie ontstond in de nacht van 7 op 8 juli en escaleerde nadat Roy B. de overleden moeder van Maikel beledigd had met een scheldwoord. Daarop wilde hij eerst weg gaan. Maar eenmaal in de auto bedacht hij plots dat hij nog een vleesmes in de kofferbak had waarmee hij besloot terug te gaan om Roy B. mores te leren.

Die pakte het mes van hem af. Daarna trapte Roy met zijn zoon Deepak op hem in. De advocaat van Roy B., mr. Ramdas zegt dat Roy handelde uit noodweer en wil nader onderzoek naar de doodsoorzaak. Volgens hem heeft Roy B. één trap tegen zijn hoofd gegeven en kan Maikel ook overleden zijn door de klap op zijn hoofd na een val op straat.

Vertaling

De advocaat wilde ook een vertaling in het Hindoestaans van de getuigenverhoren. Maar dat acht de rechter niet nodig. De tolk en de advocaat moeten hem uitleggen wat erin staat. Volgens Roys broer, Mahin, kan Roy overigens niet lezen, ook niet in het Hindoestaans. „Wij kregen weinig school in Suriname.” Vraag is dus wat hij met die vertaling zou moeten.

De zaal zat vol familieleden van Maikel die luid snikten toen Roy B. zei spijt te hebben van de ruzie. Een oudere zus van Maikel ontstak in woede en zei dat niet te geloven. De broer van Roy B. zegt dat hij dat meent maar het verdriet van de nabestaanden begrijpt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.