Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Reizen 17 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Veiligste steden wereldwijd: Amsterdam op 6e plek!

Grote hoofdsteden zijn niet per definitie onveilig. Sterker nog, Amsterdam staat op plek zes van de meest veilige steden ter wereld. Benieuwd naar de veiligste stad ter wereld en wil je weten waar je beter niet alleen over straat kunt?

The Economist heeft een lijst samengesteld met de veiligste en onveiligste steden ter wereld. Aan de hand van 49 verschillende indicatoren werd er een lijst gemaakt. Daarbij werd er onder andere gekeken naar persoonlijke veiligheid, digitale veiligheid, gezondheidsveiligheid en een veilige infrastructuur. Bij persoonlijke veiligheid moet je denken aan zaken als terrorisme, criminaliteit en ander geweld. Onder digitale veiligheid vallen zaken als cyberaanvallen en bij gezondheidsveiligheid hoort de toegang tot gezondheidszorg, ziekenhuizen en eerste hulp. Op gebied van de veilige infrastructuur werd er gekeken naar de veiligheid van wegen, gebouwen en bruggen.

De meest veilige stad ter wereld is het Japanse Tokio met 89,8 punten! Op de tweede plek staat Singapore (89,64) en op de derde plek staat weer een Japanse stad, namelijk Osaka (88,87). Amsterdam eindigde tussen Melbourne en Syndey en staat met 87.26 punten op de zesde plek. Karachi in Pakistan werd met 38,77 punten benoemd tot onveiligste stad. Karachi had in 2011 zo’n 21.242.625 inwoners en hiermee behoort Karachi tot een van de grootste steden ter wereld.

Tokio wordt door The Economist gezien als meest veilige stad ter wereld! Foto: Colourbox

Veiligste steden volgens The Economist’s Safe Cities Index 2017

1. Tokio
2. Singapore
3. Osaka
4. Toronto
5. Melbourne
6. Amsterdam
7. Sydney
8. Stockholm
9. Hong Kong
10. Zurich

Het Mohatta Paleis in Karachi, op deze foto lijkt Karachi heel vredig, maar het schijnt toch de meest onveilige stad ter wereld te zijn. Foto: Colourbox

Onveiligste steden volgens The Economist’s Safe Cities Index 2017

1. Karachi
2. Yangon/ Rangoon
3. Dhaka
4. Jakarta
5. Ho Chi Minh City
6. Manila
7. Caracas
8. Quito
9. Teheran
10. Cairo

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.