Job Halkes
Job Halkes Binnenland 25 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Surfen in hartje Rotterdam? Rechter zegt nee

Het ziet ernaar uit dat het dat het geplande surfwalhalla Rif010 in hartje Rotterdam er voorlopig niet komt. De Raad van State haalt voorlopig een streep door de vergunning voor het surfproject in de Steigergracht.

Overlast

Omwonenden en de nabijgelegen kerk sleepten de gemeente voor de rechter omdat zij overlast vrezen. De gemeente kwam met de optie om delen te overkappen, maar zowel de omwonenden als de rechter vinden het niet aannemelijk dat daardoor de overlast zal verminderen. In een eerdere uitspraak was de gemeente opgedragen om maatregelen te treffen.

Ondanks de aanpassingen komt er dus geen vergunning. Eerder al liet de welstandscommissie weten niets te zien in het plan, omdat daarmee het uitzicht op de singelstructuur en de kademuren zou veranderen. Ook daar is de Raad van State het mee eens en stelt dat de aangedragen oplossingen niet afdoende zijn. Wel krijgt de gemeente opnieuw de kans om wijzigingsvoorstellen in te dienen.

Overleg

Wethouder Adriaan Visser (D66) laat weten eerst de uitspraak te willen bestuderen alvorens te reageren. De bedenkers en de wethouder gaan woensdag om de tafel om de opties te bekijken. De mogelijkheid bestaat dat de stekker uit het project wordt getrokken, er een andere plek wordt gezocht of dat de plannen wederom worden aangepast. De juridische procedures hebben de gemeente al tienduizenden euro’s gekost.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.