Job Halkes
Job Halkes Binnenland 1 okt 2017 / 14:15 uur

Politiepup Bumper mag zich Dier van het Jaar noemen

En het Dier van het Jaar is… De Rotterdamse politiehond Bumper! De populaire politiepup kreeg de titel uitgereikt namens Kidsweek. Hij versloeg onder meer de haai van Freek Vonk en chimpansee Marria. In totaal werden er 18.000 stemmen uitgebracht.

VIP-party

Bumper kwam de hoofdprijs zelf ophalen in Diergaarde Blijdorp, in zijn eigen stad. Via de personeelsingang werd de hond als een ware VIP onthaald. Samen met zijn trotse baasje Stephan Verwegen nam hij de trofee voor het oog van tientallen kinderen in ontvangst. En in de beker zelf zat een heerlijke prijs voor Bumper zelf, namelijk een stuk rookworst.

Bumper Dier van het jaar 2017

BUMPER DIER VAN HET JAAR 2017Beste Bumperklevers, er is witte rook. We hebben hem. De titel is binnen. We hebben de panda's de aap en die bijtgrage haai van Freek Vonk dik verslagen.Nog nooit had een dier zo'n grote fanbase vertelde de jury ons. Ik wil dan ook iedereen die op mij gestemd heeft heel hartelijk bedanken. Super voor KNGF Geleidehonden die hierdoor € 2500,- in de pot mogen doen voor hun goede werk.Vandaag ben ik persoonlijk mijn prijs gaan ophalen bij Diergaarde Blijdorp / Rotterdam Zoo. Ook nog in mijn eige stadje, hoe goud kan het zijn.Ik kreeg een beker en een rookworst van Unox, zo lekker. Ik zeg, volgend jaar gewoon weer zo'n verkiezing!De panda's en die aap die waren er niet, waarschijnlijk voelde die wel aan dat ze geen kans maakte whahaha. Ik heb nog even mijn achterwerk aan de haaien laten zien zodat die ook even weten dat wij vet gewonnen hebben.Timo heeft deze middag gelijk de beelden aan elkaar geflanst zodat jullie kunnen zien dat we hem echt te pakken hebben.Gelukkig maar, krijg ik tenminste normaal te vreten.Nogmaals bedankt, MZZLLLL#Bumper #DHBumper #PolitieRotterdam #Rotterdam #DiergaardeBlijdorp #Blijdorp #KNGF #KidsweekKidsweek Gersmagazine OPEN Rotterdam

Gepostet von Bumper am Sonntag, 1. Oktober 2017

Op het filmpje op zijn eigen Facebookpagina is te zien hoe blij en trost beiden zijn. „Harstikke tof dat jullie op ons hebben gestemd”, aldus Verwegen. Volgens hem gaat het goed met Bumper. „Hij is inmiddels een hele enthousiaste puber. Maar we hebben nog een lange weg te gaan voordat hij een volwaardige politiehond is.” Na afloop wilden veel kinderen met de pup op de foto.

De wedstrijd werd voor de zevende keer georganiseerd door Kidsweek. Aan elke genomineerde was ook een goed doel gekoppeld. Namens Bumper mag KNGF Geleidehonden: de stichting die blindengeleidehonden, autismegeleidehonden, assistentiehonden en buddyhonden opleidt, 2.500 euro in ontvangst nemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politiepup Bumper mag zich Dier van het Jaar noemen
Sluiten