Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 1 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Zeker twee doden bij aanval station Marseille

Een man heeft zondag twee vrouwen doodgestoken bij een treinstation in Marseille. Militairen schoten de aanvaller daarop dood, melden de autoriteiten.

Allahu akbar

De dader zou „Allahu akbar” (God is groot) hebben geroepen terwijl hij met een mes instak op voorbijgangers. De politie riep mensen op uit de buurt te blijven van Marseille Saint-Charles, het hoofdstation in de Zuid-Franse stad. Minister Gérard Collomb (Binnenlandse Zaken) liet via Twitter weten direct af te reizen naar het treinstation.

Mes

Een getuige vertelde Reuters dat ze zag hoe een man een mes uit zijn mouw haalde. Daarop stak hij eerst een jong meisje en daarna een andere vrouw. Vervolgens arriveerden militairen bij het treinstation.

Frankrijk is de afgelopen jaren herhaaldelijk opgeschrikt door grote terreuraanslagen. Zo kwamen in 2015 130 mensen om het leven bij een serie aanslagen in Parijs. In Nice vielen vorig jaar 86 doden toen een man met een vrachtwagen inreed op voetgangers.

https://twitter.com/TerrorToday/status/914486056539521025

https://twitter.com/BFairthorne/status/914485488693760001

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Zeker twee doden bij aanval station Marseille
Sluiten