Job Halkes
Job Halkes Binnenland 4 sep 2017 / 10:54 uur

Woedende brief schooldirecteur hit op Facebook

Een open brief van directeur Sandor van der Laan van basisschool Develhoek in Zwijndrecht maakt veel los op Facebook. Hij richt zijn brief aan een ouder van de school, die een andere ouder beschuldigde een ernstige ziekte te veinzen. De brief is ruim 2.500 keer gedeeld op Facebook.

Het voorval draait om een verhaal in de klas. Een scholier vertelde dat zijn vader ondanks zijn ernstige ziekte taarten bakt en een voetbalteam traint. Een andere ouder hoorde dat en besloot anoniem een brief te schrijven waarin hij de ernstig zieke vader ervan betichte helemaal niet ziek te zijn. En dat schoot de directeur in het verkeerde keelgat.

https://www.facebook.com/develhoek/posts/1437056013043219

„En volgens u kan dat helemaal niet als je zo ziek bent. Weet u beste ouder: mijn grootste angst is zelf ooit ziek te worden en daardoor beperkt te worden in de opvoeding van mijn eigen zoontje. Voor hem ben ik nu afwisselend Superman, Bassie (soms Adriaan), de ‘Sterkste man van de Wereld’ en de redder die de monsters onder zijn bed verjaagt.”

Door het vuur gaan

Van der Laan gaat verder. „Toen ik vernam dat het verhaal van onze leerling over zijn vader zich niet beperkte tot ‘papa is ziek’, maar zich ook toespitste op papa’s ongekende taartbakkunsten en Van Gaal-waardige trainerscapaciteiten was ik zo blij. Voor vader én voor kind. Want ook een zieke papa zal door het vuur gaan voor zijn kinderen. Hij zal daar staan, op het voetbalveld, juichend en springend wanneer zijn zoon een doelpunt maakt, ook als hij weet dat hij in de avond -wanneer iedereen slaapt- de pijn die dat gespring veroorzaakt heeft zal moeten verduren.”

Hij hoopt dat de betreffende ouder alsnog het lef heeft om zijn identiteit bekend te maken, want de brief heeft tot veel frustratie geleid bij het getroffen gezin. „Ik schrijf dit niet anoniem. Wellicht raapt u de moed nog bij elkaar om gewoon even netjes aan te geven dat het zeer ongepast is geweest om de woorden van genegenheid van een kind voor een vader zo gruwelijk te misbruiken. En wie weet bent u zelfs zo stoer om naar het gezin welverdiende excuses te maken.”

Signaal

De anonieme briefschrijver heeft zich nog niet gemeld. „Maar dat vind ik niet meer zo belangrijk”, legt Van der Laan uit. „Ik wilde hoofdzakelijk een signaal afgeven, maar dat dat zoveel reacties zou losmaken had ik niet verwacht. Voor de familie is het fijn, al die steunbetuigingen uit het hele land. Ik hoop dat diegene zich wel aangesproken voelt en voortaan nadenkt voordat hij iets schrijft. Mocht de schrijver zich alsnog willen melden dan staat de deur open en uiteraard handelen we dit discreet en vertrouwelijk af.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Woedende brief schooldirecteur hit op Facebook
Sluiten