Amarins de Boer
Amarins de Boer | LinkedIn Nieuws 4 sep 2017 / 10:25 uur

Duitser verbreekt eigen record bierpul dragen

Ideaal, een vriend die een rondje geeft op een feestje en waarbij je niet hoeft mee te lopen naar de bar. Als je vrienden bent met deze gast, heb je het helemaal goed getroffen. De Duitser Oliver Strümpfel kan namelijk 29 bierpullen van een liter in één keer te dragen. Hij heeft hiermee zijn eigen record van het dragen van 25 pullen verbroken, meldt de Duitse nieuwssite Merkur.

71 kilo

Strümpfel moest 40 meter met de pullen (die totaal goed waren voor zo’n 71 kilo) lopen in een feesttent in Beieren. 1500 toeschouwers zagen hoe de man met 31 pullen aan de start verscheen en met 29 het record verbrak. Eén pul sneuvelde halverwege en eentje telde niet mee omdat het glas te veel bier had verloren.

De Duitser heeft ondertussen al zijn zinnen gezet op de ‘magische grens’ van 30 pullen. „Ik weet dat ik het kan, volgend jaar probeer ik het opnieuw”, zo zei Strümpfel, die hier sinds februari drie of vier keer per week voor trainde. Volgens hem is het moeilijkste deel van het record om het bier veilig opnieuw op tafel te zetten.

Het nieuwe record zal worden opgenomen in Guinness World Records. Proost!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Duitser verbreekt eigen record bierpul dragen
Sluiten