Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Binnenland 11 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Geerte vecht wildplasboete aan: Te weinig plekken

De 23-jarige Geerte zat na een nacht stappen in een flink dilemma. Ze moest nodig plassen, maar in de kroeg mocht ze niet meer en de weg naar huis was lang. Door de hoge nood besloot ze haar behoefte in de bosjes te doen. Dat kwam haar op een boete van 140 euro en zeven euro administratiekosten te staan. Die boete vecht ze aan.

„Ik kon niet meer stoppen"

Het incident vond plaats in 2015 in een Amsterdamse kroeg. „Ik voelde dat ik het niet meer tot thuis zou redden, en er waren nergens andere plekken waar ik terecht kon." Dat liep slecht af, want de politie betrapte haar. „Vriendinnen waarschuwden me nog dat er agenten aan kwamen, maar ik kon niet meer stoppen. Ze hebben wel keurig gewacht tot ik klaar was."

Geerte was het niet eens met de boete en besloot hem daarom aan te vechten. „Er zijn in Amsterdam twee plekken voor vrouwen, tegenover vijfenveertig voor mannen”, verklaart Geerte tegenover Editie NL. „Ik wil gewoon aan de kaak stellen dat er te weinig plekken voor vrouwen zijn.”

Weinig kans

Nu komt de zaak dus voor de rechter. Veel kans geeft Geerte zichzelf niet. „Ik zit natuurlijk fout, want het mag gewoon niet. Maar het gaat sowieso om het principe."

Een tip voor Geerte is om voortaan in Landsmeer te gaan stappen. Daar krijg je namelijk geen boete voor wildplassen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Geerte vecht wildplasboete aan: Te weinig plekken
Sluiten