Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 11 sep 2017 / 17:24 uur

Triest! Groep jongens mishandelt gehandicapt meisje

Een groep jongens heeft op maandag een getint meisje in een rolstoel mishandeld. Het incident vond om 8.45 uur in Biggerkerke in Zeeland plaats. De politie onderzoekt de zaak.

Het meisje werd volgens een persbericht op de Breeweg mishandeld door een groep jongens. Toen een ander 15-jarig meisje voorbijfietste, besloot ze het slachtoffer meteen te hulp te schieten. Daardoor kreeg zij ook klappen van de daders. De identiteit van zowel het gehandicapte slachtoffer als de daders is onbekend. Het meisje dat het slachtoffer te hulp schoot is wel bekend bij de politie en heeft besloten aangifte te doen.

De politie is nog op zoek naar het meisje in de rolstoel. Ook getuigen van de mishandeling worden aangemoedigd zich te melden via de telefoon, WhatsApp of een tipformulier.

Eerder mishandelde gehandicapten

Het is dit jaar niet de eerste keer dat een gehandicapte het in Nederland moet ontgelden. In maart werd de 52-jarige gehandicapte Ibrahim Ünal al mishandeld. Hij zei zelf dat twee „grote jongens” hem te grazen hadden genomen. Het was duidelijk te zien dat hij geslagen en geschopt was.

In 2015 kreeg een verstandelijk gehandicapte jongen in Leiden nog een pak slaag. De dader kon het naar verluidt niet hebben dat het slachtoffer gedag zei. Een omstander haalde de twee uiteindelijk uit elkaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Triest! Groep jongens mishandelt gehandicapt meisje
Sluiten