Iris Hermans
Iris Hermans Binnenland 9 mei 2017

Hier is lekker speciaal heel erg normaal

Zaterdag kun je op dit festival speciaalbier drinken, dansen en springen tot je erbij neervalt. Een vooruitblik met Nick.

Stagemanager

Overdag is hij organisator van kleine tot grote events, waaronder BierOost komende zaterdag, ’s nachts ontpopt hij zich tot stagemanager bij menig feest en zorgt hij ervoor dat de dj’s genoeg stroom, licht en wodka hebben, zet wanneer het moet mensen van het podium en houdt alles secuur in de gaten. De zondagnacht van DGTL Amsterdam vorige maand noemt Nick de Vree memorabel. „Een heerlijk feestje was het op het hoofdpodium, iedereen wilde daar bij zijn.”

Nick en Simon

Met Nick (r) en Simon

Waar ook veel mensen bij willen zijn, is BierOost Festival, dat ‘veel meer dan heel veel bier alleen is’. Hij bedacht het concept samen met goede vriend Simon Leech („wij zijn die andere Nick en Simon…”) op een goeie nacht ergens aan een bar en na twee geslaagde BierWest edities en de eerste BierOost vorig jaar, kan geen enkele Amsterdamse hopliefhebber meer om hen heen. Onder de overkoepelende naam TAPT veroveren ze zo langzamerhand bierminnend Nederland, „we staan binnenkort ook in Utrecht en andere steden zullen vast en zeker volgen!”

When the sun goes down…

Dromen

Nick is altijd bewapend met pen en notitieblokje en zeker deze laatste nachten voor het festival raakt het boekje steeds voller. „Zelfs in mijn dromen loop ik continu het hele terrein af en zie ik nog dingen die moeten gebeuren.” Al het bier is intussen geregeld en kleine en grote brouwers uit binnen- en buitenland komen zaterdag om hun vloeibare waren aan de drinker te krijgen. Het begon ooit als trend, „maar het is nu juist heel normaal om speciaal te drinken.”

Beerpong enzo

Alles is leuker als het wordt gecombineerd. Zoals Beerpong: drinken en spelen. En blazen en drinken. Drinken.

Komt het speciaalbier je even de neus uit? Geen paniek: je kunt ook gewoon een pilsje bestellen. En zelfs wijn. Ook staan er de welbekende restaurants op wielen en is er entertainment. Perfect dus, roept Nick content uit, „alles is toch leuker wanneer je het combineert?” Test je coördinatieskills met het beerpongtoernooi en spring/dans/ga los in de opblaasbare kerk van Haarlemse bierbrouwer Jopen, met daarin de door velen geliefde Silent Disco. „Maar we verklappen nog niet wat de line-up is, hoor”, fluistert hij mysterieus. Ja, het bierduo houdt van verrassingen en die zijn er zaterdag volop. „We willen dat mensen elke keer met een gevoel van ’dit was echt fantastisch!’ naar huis gaan.”

Plattegrond

https://www.facebook.com/taptevents/posts/627388334127419:0

De bier line-up is geen geheim en hij toont een plattegrondje van de Jaap Eden ijsbanen die zaterdag worden omgetoverd tot het populaire bierfestijn. Oude bekenden als De Prael en Brouwerij ’t IJ geven tap de présence en ook veel nieuwe brouwerijen vullen de line-up. Nick verheugt zich al op Poesiat & Kater, „zij komen hier uit Oost, dat is extra leuk.” Bang voor een kater na BierOost Festival is hij overigens niet, „we blijven altijd nuchter.” Net als wanneer hij stagemanager is, „het is allebei te gek om te doen, zeker wanneer je al die blije mensen ziet.” Toch zal er volgende week heus wel even ‘het gat’ zijn na alle drukte. Maar, zo haalt de ondernemende Nick zijn schouders op, ze zijn al weer volle bak bezig met plannen voor de volgende. „Bier en festivals vervelen gelukkig nooit.”

Chillen en feesten, het kan hier allemaal

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Hier is lekker speciaal heel erg normaal
Sluiten