Mario Wisse
Mario Wisse Entertainment 8 mei 2017
Leestijd: 2 minuten

Douwe Bob: het gebeurde in ‘the heat of the moment’

Op een van de foto’s bij het coververhaal in de nieuwe L’HOMO poseert singer-songwriter Douwe Bob (24) op zijn cowboylaarzen na naakt, liggend op een paard. De populaire singer-songwriter, die Nederland vorig jaar vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival, volgt Jan Versteegh en Tim Hofman op als fotomodel van de jaarlijkse uitgave van de makers van LINDA.

Waarom lig je naakt op een paard?
Vooral omdat het van me werd verlangd, haha. Maar ook omdat het me een spannende foto leek. Het is niet zo van: ‘hé Douwe, doe je mee aan de L’HOMO en wil je naakt over een paard gaan liggen? Het gebeurde in the heat of the moment. Je werkt ernaartoe zal ik maar zeggen.

https://twitter.com/BasToemen/status/861610249001807872

Voelde je je op je gemak?
De eerste dag liep ik nog schromend met een handdoekje om mijn middel op de set rond. Maar al snel dacht ik: fuck it. Ook omdat de foto’s zijn gemaakt door Marc de Groot, die ik goed ken. Hij heeft ook cover voor mijn derde album Fool Bar gemaakt. Maar de belangrijkste reden om dit te doen is dat ik een steentje wil bijdragen aan de homo-emancipatie. Er zijn veel kids die worstelen met hun geaardheid. Als ik één jongen of één meisje over de streep kan trekken om uit de kast te komen, is deze shoot al waardevol geweest.

Heb je zelf ook geworsteld?
Bij mij ging het gelukkig heel relaxed. Toen ik in de brugklas zat en mijn vader belde om te zeggen dat ik ineens verliefd was op een jongen zei die: ‘jongen, je bent verliefd. Dat is toch prachtig!’ Toen was het gesprek voorbij. Als ik een percentage zou moeten noemen, zit ik qua seksuele voorkeur op 65 procent vrouwen en 35 procent mannen. Volgens mij heeft iedereen zijn eigen verdeling.

Er wordt gezegd dat Nederland steeds onverdraagzamer wordt. Merk je dat?
Zeker. Ik ga vaak uit in Amsterdam en ik heb ook gezien dat mensen vanwege hun geaardheid de gracht in worden geflikkerd. Amsterdam gay capital? Ik geloof er geen moer van.

Je hebt zelf ook een café (The Fool Bar in Amsterdam); merk je het daar ook?
Ik keer heb er één keer iemand uitgezet. Omdat-ie homo was. Nee hoor, grapje. Nee, het ging om twee rockabilly dudes die er heel cool uitzagen. Ze waren aan het rock-‘n-roll-dansen, maar er was geen female counterpart. Toen ik zei dat ik wel even als vrouw wilde fungeren, begon een van die gasten een heel verhaal dat dansen met een andere man niet kon. Hebben we hem eruit gezet, want mijn kroeg kom je niet in als je zo denkt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.