Job Halkes
Job Halkes Binnenland 26 mrt 2017
Leestijd: 2 minuten

Rotterdam online op de kaart door Instagrammeeting

Met een camera in de hand lopen tientallen mensen al flitsend door Worm, een instelling voor underground kunst in hartje Rotterdam. Ze zijn allemaal op zoek naar een perfect en spannend plaatje voor hun Instagramaccount. Het doel? Zoveel mogelijk aandacht genereren voor de stad tijdens het World Wide Instameet.

Dit evenement wordt elk halfjaar georganiseerd door Instagram. Zij roepen dan hun gebruikers op om elkaar te ontmoeten. „En daar kon Rotterdam natuurlijk niet bij ontbreken”, legt Anne Klapmuts van Rotterdam Partners uit. „Ik kreeg van Vincent Demmenie van iGersrotterdam het verzoek binnen of wij niet konden aansluiten bij deze Instameet. Dat hebben wij gedaan.” Wie denkt dat het gaat om Calimerogedrag van Rotterdam heeft eht mis. „Het is een nieuwe, leuke manier om Rotterdam op de kaart te zetten naast de traditionele media. Het is bovendien een wereldwijd evenement.”

Drijvende kracht achter de Rotterdamse Instameet is Vincent Demmenie. Dat er tientallen Instagrammers, waarvan er sommigen tienduizenden volgers hebben, naar Rotterdam zouden komen had hij in eerste instantie niet verwacht. „Ik dacht aan een man of 50, maar na onze aankondiging zaten we in een dag al op dat getal. Bij honderd zijn we gestopt omdat het wel leuk moet blijven.” Rotterdam is niet uniek met de meeting, want zaterdag was er al eentje in Amsterdam. „Maar je merkt dat mensen toe zijn aan iets nieuws en Rotterdam heeft ontzettend veel te bieden.”

Ontmoeten

Naast fotograferen is de Instameet ook een echt sociaal gebeuren. „Mensen die ik alleen van online ken ontmoet ik nu voor het eerst in real-life”, aldus Vincent. Ook hij merkt dat de populariteit van de stad stijgende is. „Instagrammers die hiernaartoe komen vanwege de architectuur en onze metrostations. De tunnel bij het Wilhelminaplein is iets waar veel mensen naar toe willen.” Maar ook voor Vincent valt er nog genoeg te ontdekken. „We hebben onlangs mogen fotograferen in een leeg Boijmans van Beuningen, dat was ontzettend gaaf.”

De meeting krijgt wat Vincent betreft zeker een vervolg. „Nu hebben we als thema art en streetart, maar er zijn nog genoeg onderwerpen.”

Het resultaat zien? Klik hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rotterdam online op de kaart door Instagrammeeting
Sluiten