Tjerk de Vries
Tjerk de Vries Binnenland 21 mrt 2017
Leestijd: 1 minuut

‘Omdopen ArenA tot Cruijffstadion duurt te lang’

Aanstaande vrijdag is-ie alweer een jaar dood.

Het sterven van de legendarische nummer 14 bracht vele mooie woorden en emoties naar boven. Zo borrelde ook direct het idee op om de Amsterdam ArenA om te dopen tot Johan Cruijffstadion.

Nu, al die maanden later, wordt er in Amsterdam echter nog altijd gewoon gevoetbald in een stadion met de naam ArenA. En dat vindt bijvoorbeeld zoon Jordi Cruijff een gemiste kans.

Belangrijk

„Men vond het na mijn vaders dood belangrijk dat het stadion naar hem werd vernoemd. Maar de gesprekken tussen Ajax, de Arena en de gemeente Amsterdam lopen al maanden. Laten we hopen dat het achteraf geen gebakken lucht blijkt te zijn”, liet hij in een interview met NRC weten.

De Amsterdamse Partij van de Ouderen vindt het beschamend dat de gemeente en de ArenA-directie zo lang treuzelen over de naamsverandering en trekt aan de bel bij de gemeenteraad.

Bizar

„We zijn verbaasd over het bericht dat Jordi Cruijff baalt dat de Amsterdam ArenA nog steeds niet is omgedoopt tot het Johan Cruijff-stadion. Zeker omdat woordvoerders van de gemeente Amsterdam, de Arena en Ajax in december nog lieten weten dat de bal bij de familie ligt”, zegt fractievoorzitter Wil van Soest.

„Het is bizar te vernemen dat de familie Cruijff nu bang is dat het plan om de Arena naar Johan te vernomen achteraf gebakken lucht schijnt te zijn”, aldus Van Soest, die middels schriftelijke vragen aan het stadsbestuur vraagt om voort te maken met de naamswijziging van de Arena in het Johan Cruijff-stadion. „Een legende als Johan Cruijff verdient dat.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.