Eva de Reus
Eva de Reus Binnenland 5 feb 2017
Leestijd: 1 minuut

Video: Rotterdamse brandweer redt kat

Voor de brandweer tellen niet alleen mensenlevens, dat blijkt maar weer uit een video die op Twitter is geplaatst. Op het filmpje is te zien hoe brandweermannen een kat helpen die net uit een brandend huis is gered.

Lees ook: Brandweer redt huisdieren uit brandende huizen

De brandweer redde in oktober bij een uitslaande brand in Delfshaven meerdere honden en katten uit huizen aan de Willem Buytewechstraat. Op de video, die de brandweer zaterdag deelde, is te zien hoe de reddingsactie eraan toeging.

Zuurstofmasker

Met een zuurstofmasker en water wordt een kat behandeld voor het inademen van rook. Al snel is de eerste ‘miauw’ te horen. „Ja, goed zo, lekker praten. Kom, beetje water”, moedigt de brandweerman het beestje aan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.