Suzanne van Leeuwen
Suzanne van Leeuwen Binnenland 19 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Hier kun je in Rotterdam nieuwjaarsduiken

Met een frisse duik 2017 inluiden. Traditiegetrouw worden door heel Nederland nieuwjaarsduiken georganiseerd. Ook in de regio Rotterdam zijn er diverse mogelijkheden om het nieuwe jaar ‘fris’ te beginnen.

#1 Kralingse plas

IJsvereniging Kralingen wil de kou van een echte horrorwinter benaderen en organiseert daarom, net als voorgaande jaren, een nieuwjaarsduik bij de Kralingse Plas. Deelnemers kunnen op 1 januari om 14.00 uur een duik nemen bij het strand aan het Lagepad. Deelname kost 5 euro. Je kunt je aanmelden via de site van de IJsverenging.

#2 ’t Zwarte Plasje

In Hillegersberg-Noord kun je het nieuwe jaar inluiden met een duik in het zwembad. ’t Zwarte Plasje en SVH Waterpolo houden 1 januari een nieuwjaarsduik bij het buitenzwembad. Vanaf 15.00 uur kun je kosteloos het water in van 9 graden Celsius.

#3 Zevenhuizerplas

Met een duik het nieuwe jaar in kan ook bij de Zevenhuizerplas. Op nieuwjaarsdag is de tiende editie van de nieuwjaarsduik in Rotterdam Nesselande. Het evenement begint om 13.30 uur op het Maltaplein, een half uur later gaan de duikers na een gezamenlijke warming-up het water in. De duik kost 3,50 euro per persoon. Voor de twee origineelste nieuwjaarsduikers is er dit jaar een prijs: een minuut gratis boodschappen doen bij de Jumbo of wekelijks een familiezak patat bij Verhage. Inschrijven kan hier.

#4 Geheime locatie

Stichting Aquarius houdt in Rotterdam voor het eerst de Nationale Nieuwjaarsduik. Omdat de gemeente Rotterdam geen vergunning wilde afgeven voor een duik die voor iedereen toegankelijk is, heeft de stichting besloten om te duiken op een geheime locatie. Er kunnen maximaal 25 mensen meedoen en deelnemen kan alleen op uitnodiging.

#5 Rhoon

Tussen twee flatgebouwen van een vlonder af het water inspringen. In Rhoon kunnen waaghalzen op deze manier hun 2017 beginnen. Deelnemers kunnen op nieuwjaarsdag om 12.00 uur gratis een verfrissende duik nemen in het water bij de flats aan de Barnsteenhof.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Hier kun je in Rotterdam nieuwjaarsduiken
Sluiten