Eva de Reus
Eva de Reus Binnenland 19 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Rotterdam onderzoekt mogelijkheid Ja/Ja-sticker

Wil je reclame door je brievenbus? Dan moet je in de toekomst misschien een Ja/Ja-sticker op de deur plakken. Amsterdammers moeten vanaf 2017 hun brievenbus al voorzien van een Ja/Ja-sticker om ongeadresseerde reclame te blijven ontvangen. Ook in Rotterdam wordt nu de mogelijkheid voor zo’n speciale sticker onderzocht.

Lees ook: Amsterdam aan de ja/ja sticker

Mensen krijgen nu nog ongevraagd stapels reclamefolders door de brievenbus. Een groot deel daarvan verdwijnt ongelezen in de prullenbak. Rotterdammers die geen reclame willen ontvangen kunnen een Nee/Ja-sticker of een Nee/Nee-sticker op de deur plakken.

9 miljoen kilo papier

Volgens Milieu Centraal ontvangen huishoudens zonder brievenbussticker gemiddeld 33 folders per week in hun brievenbus. De Ja/Ja-sticker zal naar verwachting per jaar bijna 9 miljoen kilo oud papier schelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.