Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 5 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Zware blessure voor Feyenoordkeeper Kenneth Vermeer

Kenneth Vermeer komt voorlopig niet meer in actie voor Feyenoord. De doelman heeft dinsdag tijdens de training een achillespees afgescheurd. Vermeer (30) gaat gelijk onder het mes in het Erasmus MC in Rotterdam.

De nummer één van Feyenoord maakte tijdens de training op Varkenoord een ongelukkige beweging. Vermeer werd met een golfkarretje naar De Kuip gereden, waar de medische staf vaststelde dat de schade ernstig is.

Half jaar uitgeschakeld

Het wegvallen van Vermeer, die zeker een half jaar nodig heeft om te herstellen, is een zware tegenvaller voor trainer Giovanni van Bronckhorst. Warner Hahn, die vorig seizoen als tweede keeper achter Vermeer begon, is namelijk nog herstellende van een zware knieblessure. Hahn liep die kruisbandkwetsuur in januari op, waarna Feyenoord de Zweed Pär Hansson aantrok als ‘back-up’ voor Vermeer.

De vijfvoudig international van Oranje veroverde afgelopen seizoen met Feyenoord de KNVB-beker. In de competitie eindigde de Rotterdamse club als derde. Technisch directeur Martin van Geel slaagde er deze zomer in de contracten van de basiskrachten Vermeer, Dirk Kuijt, Karim El Ahmadi, Eljero Elia en Tonny Vilhena te verlengen. Aangevuld met versterkingen als de Deense spits Nicolai Jörgensen hoopt Van Bronckhorst komend seizoen voor de titel te kunnen gaan. Het wegvallen van de betrouwbare Vermeer is echter een flinke klap voor Feyenoord.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.