Job Halkes
Job Halkes Binnenland 21 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Leefbaar Rotterdam: Leg bouw azc Beverwaard stil

Leefbaar Rotterdam wil dat de bouw van het azc in de Beverwaard wordt stilgelegd. Volgens de partij kan dat omdat de vraag naar opvangplekken voor asielzoekers sterk is afgenomen.

Het ministerie van Veiligheid en Justitie liet donderdagochtend weten dat alle Nederlandse gemeentes de plannen voor de bouw van een azc of noodopvanglocatie moeten heroverwegen. Bouwen zou minder noodzakelijk zijn, omdat de vraag naar opvangplekken fors is gedaald en een deel nog leegstaat. Ook de omvang kan kleiner.

Raadslid Michel van Elck wil dan ook dat het college per direct stopt met bouwen. „Onze stad is de slechtst denkbare gemeente om een asielzoekerscentrum in te vestigen. Er zijn hier grote sociale achterstanden met het grootste aantal uitkeringsafhankelijken van het land, de stad herbergt 35.000 kwetsbare personen en kampt met relatief veel achterstandsleerlingen. Daarnaast is er veel schooluitval en kent Rotterdam problemen op het gebied van integratie, mede door het hoogste percentage niet-Westerse allochtonen van Nederland.”

Vragen

De partij heeft schriftelijke vragen gesteld aan het stadsbestuur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.