Iris Hermans
Iris Hermans Binnenland 9 jun 2016
Leestijd: 3 minuten

Samen slapen? ‘Bedweter’ is er helemaal klaar voor!

Jonge ondernemer gaat voor matrassenrevolutie na teleurstellingen uit eigen bedverleden.

Matt wordt in een doos geleverd, best uniek in Nederland

Perfecte matras

Hij is nog maar 30 jaar oud, maar heeft Amsterdam al meerdere keren op zijn grondvesten doen trillen met zijn bijzondere – zeg maar gerust bizarre – events. Nu heeft hij zich helemaal op de matrassen gestort. Lekker zacht. „Het heeft me bloed, zweet en tranen gekost.” Maar missie geslaagd: „ik heb het perfecte matras.” Joep Verbunt kan naast zijn creatieve bureau Shoreditch Agency nu ook Matt Sleeps, ‘de startup die met je naar bed wil’, toevoegen aan zijn successenlijstje. De Matts vliegen de webshop al uit.

Smoezelig Ikea ding

Na zijn studententijd en zijn eerste salaris was hij er helemaal klaar voor. Weg met dat smoezelig geworden IKEA-matrasje, „ik ga op matrassenjacht!” Zijn strijdlust op de woonboulevard veranderde in totale verwarring door alle ‘polyether, pocketveren en traagschuim’ -zelfs autocorrect kent het niet- en hij kwam uiteindelijk met lege handen thuis. Hij draaide zijn matras nog maar eens zuchtend om en… Eureka! Dit kan anders, dacht hij en anderhalf jaar later is er Matt Sleeps. Want als Joep iets in zijn hoofd heeft, gebeurt het. Het actieve baasje, dat de afgelopen jaren al zijn handtekening zette onder de meest uiteenlopende events als de Bubbelbadbioscoop, zit allesbehalve stil. Hij wil wel rijk, maar niet slápend rijk worden, zelfs niet op Matt, lacht hij.

Nog één nachtje slapen tot je mij kunt uitpakken!

Posted by Matt Sleeps on Monday, June 6, 2016

Joep vs Beddenreus

Het voelt een beetje als David tegen Goliath. Hij, de kleine ondernemer versus de giganten. De Beddenreus en Retteketet naar Beter Bed-esque winkels gaan niet blij met hem zijn, verwacht hij. Hij belooft dan ook de beste prijs-kwaliteitverhouding en hij ploft neer op zijn matras die nu in zijn kantoor staat te pronken (overwerken was nog nooit zo leuk). „Hij ligt gewoon ziek goed, probeer zelf maar.” Want iedereen mag 100 dagen alles met Matt doen en niet tevreden? Geld terug. Of ga naar de Supperclub, daar liggen 30 Matts op je te wachten. Knoeien mag, deze zijn drankproof.

Testfeestje

Anderhalf jaar lang bezocht hij samen met zijn vader matrasfabrieken in alle uithoeken van het continent. Hier leerde hij alle ins en outs en de bedweter koos vervolgens zeven matrassen uit. Hij organiseerde de matrassenborrel in het art’otel: de bar ging open, de dj draaide lome hitjes en het enige dat de hotelgasten moesten doen, was gaan liggen, en dat zeven keer. De reacties kon hij weer gebruiken voor zijn ontwerp. Het verzinnen van de naam ging overigens niet over een nacht ijs en het project lag drie weken stil omdat hij er niet uit kwam. „Ik dacht er zelfs over het naar mezelf te vernoemen.” Hij krijgt een ondeugende twinkeling in zijn ogen. Joep, het matras van Amsterdam, maar hij schudt zijn hoofd, „zou mijn vriendin niet heel blij mee zijn!”

Doutzen Kroes

Zelf is hij een goede slaper. Hij slaapt rechts, draagt een boxershort als pyjama en praat niet in zijn slaap, al snurkt ‘ie tegenwoordig wel een beetje, bekent hij. Maar ook hier weet hij een mooie marketingdraai aan te geven, „komt vast omdat ik zo diep slaap op mijn nieuwe matras!” Met wie hij weleens een matrasje wil delen? Moeilijke vraag, hij heeft tenslotte een vriendin met wie hij ‘erg fijn’ slaapt. Oké, vooruit: Doutzen Kroes dan maar. Dromen mag altijd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.