Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 9 jun 2016 / 07:19 uur

Israël bevriest vergunningen na aanslag Tel Aviv

De Israëlische overheid heeft alle inreisvergunningen van Palestijnen uit de bezette gebieden opgeschort, na de dodelijke schietpartij woensdagavond.

Zo’n 83.000 Palestijnen uit de Westbank hadden een inreisvergunning gekregen om tijdens de Ramadan op bezoek te gaan bij familie in Israël, maar na de aanslag van woensdagavond worden die vergunningen bevroren. In de afgelopen weken had de Israëlische overheid juist aangekondigd de strikte inreisregels voor mensen uit de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever wat te laten vieren, in verband met de Ramadan.

Paniek

Twee Palestijnen openden woensdag het vuur op bezoekers van de overdekte Sarona-markt in het drukke uitgaansgebied van Tel Aviv. Daarbij vielen vier doden en zes gewonden. Op vrijgegeven beelden van bewakingscamera’s is te zien hoe bezoekers van een cafe in paniek het terras op rennen, wanneer er ineens met een automatisch wapen in het rond wordt geschoten.

De daders zijn volgens Israelische media twee neven uit de Westelijke Jordaanoever, die zich voor de aanslag hadden verkleed als orthodoxe joden. Ze zijn beiden opgepakt. Zo’n tweehonderd van de nu bevroren inreisvegunningen waren van vrienden en familie van een van de daders, meldt ARY News.

Aanslagen

Bij verschillende aanslagen en geweldsincidenten zijn het afgelopen halfjaar tientallen slachtoffers gevallen. Aan Israëlische zijde vielen 28 doden door steek- en schietincidenten, gericht tegen burgers op straat. Als antwoord op deze aanslagen bestookte het Israëlische leger doelen in de Palestijnse gebieden, hierbij vielen 207 doden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Israël bevriest vergunningen na aanslag Tel Aviv
Sluiten