Erik Jonk
Erik Jonk Binnenland 26 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Picknickdak 30 meter boven Amsterdam

Amsterdam is een rooftopbar rijker: op 30 meter hoogte vind je NEST.

Niks geen chique dames en deftig geklede heren, daar hoog boven de stad. Bij NEST, de nieuwste Amsterdamse rooftop, vind je mannen en vrouwen die gewoon op hun blote voeten naar de bar sloffen. Ze doen alsof ze in hun eigen tuin zitten.

Joris en Henty

NEST ligt, verscholen tussen kantoorgebouwen, aan de Eerste Ringdijkstraat. Daar ‘bij de Wibautstraatrotonde’ is een stadstuin gemaakt, op 30 meter boven het drukke stadsleven. Joris en Henty, twee net afgestudeerde Hotelschoolstudenten, hebben de dagelijkse leiding over de dit weekend geopende toko.

De bedoeling: chillen en de stadse drukte even vergeten, terwijl je dropgras kunt ruiken en aardbeienmunt kunt proeven. Wie in – of beter gezegd op – NEST eet, krijgt groenten en kruiden uit eigen tuin. „Het eten heeft een picknickgevoel”, vindt NEST zelf. „Van ontbijten met een powerrr-pannenkoek tot een lunch met een stokkie bietenhummus en later bitterballen of een uitgebreidere hap.”

https://www.instagram.com/p/BHDW6p1h44b/

Reacties

De eerste reacties over het elke droge dag geopende dakterras zijn positief.

„Wij zijn fan”, schrijft de website Amsterspots.nl. „NEST heeft een heel leuk, gezellig en bovenal heel chill ‘nest’ voor je gemaakt. Er zijn heel veel stopcontacten aanwezig. Voor ons een hele dikke pré, want je kunt lekker buiten zitten met je laptop.” „Het heeft de wauwfactor”, vond het Parool zondag. En, volgens hotspotside Bysam.nl: „ Bij NEST doen ze niet zo moeilijk. Ze zijn gewoon lekker onpretentieus en laid back. Aan een houten tafeltje of aan de bar kun je met wat yummies voor je neus lekker naar the view staren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.