Job Halkes
Job Halkes Binnenland 12 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Diamant van 400 kilo gaat Maashaven verlichten

Een levensgrote diamant van 400 kilo met de naam BlingBling komt binnenkort naast de Maassilo te hangen. Het kunstwerk gaat de omgeving van de Maashaven verlichten. Het plan, dat werd ingediend door Paul van der Berg en Joyce de Grauw van Atelier Ari, won de wedstrijd Rotterdam Canvas.

De twee zijn trots op de uitverkiezing. „Het bedenken ging heel snel, en we waren ook al heel snel erover uit dat deze locatie het moest gaan worden. Maar het gaat toch heel veel tijd in al het regelen zitten, zelfs al wisten we al dat we de wedstrijd hadden gewonnen”, zeggen ze tegenover Open Rotterdam.

Volgens Paul past de diamant bij de rauwe omgeving. „Die grauwe gebouwen, en dan ineens zo’n mooie diamant die we teruggeven aan de machines die vroeger het graan leverden voor de mensen van Rotterdam.”

Ondernemers blij

Jurylid Ashley Nijlan, werkzaam bij RAAF naast de Maassilo, kan niet wachten tot het kunstwerk hangt. „Als ondernemer op Zuid ben ik al jaren bezig om het imago te verbeteren. En ik vind het dan ook fantastisch dat zo’n mooi object uitgerekend hier gaat komen en dit stukje van Zuid wat mooier gaat maken.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.