Job Halkes
Job Halkes Binnenland 24 mrt 2016 / 11:42 uur

Kaapverdië – Marokko op groot scherm Stadhuisplein

Oranje zal het Stadhuisplein in Rotterdam dit jaar niet kleuren, maar de kleuren van Marokko en Kaapverdië zullen er zaterdag veelvuldig te zien zijn. De twee landen spelen een belangrijke kwalificatiewedstrijd voor de Africa Cup.

Bij café Coconuts worden de schermen geplaatst. „Een aantal van de geselecteerde Kaapverdische spelers komt uit Rotterdam”, zo vertelt organisator Jorge da Veiga. „Zoals Jerson Cabral. Maar ook Marokko heeft Feyenoorder Karim El-Ahmadi.” Omdat de twee landen veel banden met Rotterdam hebben, besloot Voice Events het feest te organiseren. „Wij willen er een feest van maken om Kaapverdianen en Marokkanen gebroederlijk naast elkaar te laten genieten van de wedstrijd.”

Mocht Kaapverdie winnen van Marokko, dan plaatst het land zich voor de derde keer in de historie voor de Afrika Cup. „We hopen op zo’n 400 man”, aldus Da Veiga. „We zien in ieder geval dat het op social media leeft.” De aftrap is om 18.00 uur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kaapverdië – Marokko op groot scherm Stadhuisplein
Sluiten