Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 24 mrt 2016 / 10:15 uur

Schokkende beelden tonen chaos na aanslagen Brussel

Er zijn schokkende beelden opgedoken die vlak na de aanslagen van dinsdag, op het vliegveld van Brussel, gemaakt zijn. De beelden laten zien hoe de vertrekhal van de luchthaven eruit zag, minuten na de bomaanslagen.

Let op: onderstaande beelden kunnen als schokkend worden ervaren!

Het filmpje, dat momenteel het internet over gaat, is naar verluidt gemaakt door taxichauffeur Francisco Izquierdo die zijn zoon zocht. Op weg naar de werkplek van zijn zoon baant hij zich een weg door de vertrekhal, die is bedolven onder het puin.

Impact

De beelden zijn extra heftig omdat duidelijk wordt hoe groot de impact van de explosies moet zijn geweest. Het gekreun van gewonde mensen gaat door merg en been en overal zien we koffers en lichamen liggen waartussen de overlevenden zoeken naar familie of vrienden.

Baby

Het heftigste is echter het korte stukje waarin een baby te zien is, die huilend naast het levenloze lichaam van zijn moeder zit. Even zien we Francisco twijfelen, maar hij krijgt van de politie instructie het kind te laten zitten. "Het is makkelijker om het kind te identificeren als het naast de moeder zit", roept iemand.

Chaos

Het café waar zijn zoon werkt blijkt verlaten, maar volgens de verslaggever in het filmpje heeft Francisco zijn zoon later toch ongedeerd teruggevonden. Hoe het nu met de baby gaat is niet duidelijk, maar de hartverscheurende beelden tonen maar weer aan hoe groot de chaos is, net na een aanslag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Schokkende beelden tonen chaos na aanslagen Brussel
Sluiten