Job Halkes
Job Halkes Binnenland 16 feb 2016 / 16:25 uur

Stadsbestuur Rotterdam: Asowoningen in Schiebroek

De asowoningen komen definitief te staat in Rotterdam-Schiebroek. Dat blijkt uit een brief van wethouder Joost Eerdmans (Veiligheid) aan de gemeenteraad. Voor het project Skaeve Huse wordt 1,4 miljoen euro uitgetrokken. Woningcorporatie Woonstad gaat de woningen ontwikkelen en bouwen.

Bij eerdere bijeenkomsten in de buurt waren er nogal wat zorgen bij bewoners en ondernemers. Die laatste groep was vooral bang voor een negatieve uitstraling van de armoedige huisjes op het bedrijvenpark. Eerdmans schrijft nu dat ondernemers worden betrokken bij de keuze voor de units en inrichting van het wijkje.

Daarnaast komt er een beheerder in het wijkje die het eerste jaar 24 uur per dag en zeven dagen per week aanwezig is en in nauw contact staat met de politie. Bewoners in Schiebroek die overlast ondervinden kunnen straks ook terecht op een speciaal telefoonnummer. Een begeleidingscommissie bestaande uit bewoners, ondernemers, de gemeente en Woonstad moet ook vinger aan de pols gaan houden.

Speciale doelgroep

Dat de huisjes in de buurt van het vliegveld komen te staan, is volgens Eerdmans geen probleem. „ Wanneer deze mensen alleen wonen, met meer ruimte om hun eigen leven te leiden, komen zij tot rust en gaat het beter met hen. De ervaring leert dat met begeleiding het overlastgevende gedrag verdwijnt, doordat de mensen weggehaald worden uit de omgeving waarin dat gedrag wordt opgeroepen. Skaeve Huse is de voorziening die voor deze groep Rotterdammers een goede oplossing lijkt.”

De eerste asowoning gaat in 2017 open.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Stadsbestuur Rotterdam: Asowoningen in Schiebroek
Sluiten